menu
Word Lid
N-VA en de mossel- noch visstrategie

In Denderleeuw verbiedt de lokale N-VA haar mandatarissen om samen te werken met het Vlaams Belang, laat staan met hun leden te praten. Dat staat te lezen in een intern document dat is uitgelekt. Wie zich niet aan die regels houdt, komt niet op de N-VA-lijst en kan dus niet deelnemen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Eén gemeenteraadslid vond dat een stap te ver en stapte daarom over van N-VA naar het Vlaams Belang. En het is niet de minste: Geert Van Cauter, voormalig gemeenteraadsvoorzitter. Hij voelt zich, naar eigen zeggen, gemuilkorfd. In Denderleeuw is het Vlaams Belang de grootste partij. Het haalde in 2018 meer dan een kwart van de stemmen.(tvo)

Beste N-VA-bestuur van Denderleeuw, N-VA heeft nooit het cordon sanitaire ondertekend maar jullie passen het rigoureus toe. Terwijl VVB-voorzitter Hugo Maes naar al zijn leden geschreven heeft dat de Vlaamse beweging én de V-partijen in alle diversiteit samen streven naar één enkel gemeenschappelijk doel : ‘een onafhankelijke Vlaamse staat’ en Wim De Wit voorzitter van de IJzerwake al heeft uitgehaald naar de broedermoord die zich afspeelt ‘tussen politici die onze Vlaamse zaak pretenderen zo genegen te zijn’ en verzoekt die onproductieve onderlinge strijd te stoppen omdat wij samen één groot doel nastreven, namelijk onze onafhankelijkheid in een Vlaamse republiek speelt N-VA Denderleeuw solo slim en dit beamen ook de nationale N-VA-mandatarissen. Die schijnen zich zelfs van jullie te distantiëren.

Als voormalig gemeenteraadslid van N-VA Ninove maar nu fiere voorzitter van Vlaams Belang Koksijde, dat ik een paar jaar geleden heropgestart heb, begrijp ik jullie standpunt niet.

N-VA heeft tegenwoordig een mossel- noch visstrategie, die veel van jullie leden niet meer begrijpen.

Ik heb ook al VB-partijkaarten verkocht aan N-VA-ers waaronder ook een voorzitter want een rechtgeaard Vlaams-nationalist gaat niet voor minder dan voor onafhankelijkheid en dat is bij jullie heel onduidelijk. De Wever gaat liever met de PS dan met het Vlaams Belang. We zullen wel zien hoeveel er in 2024 nog overblijft van N-VA.

Maria Keymolen – Voorzitter Vlaams Belang Koksijde

https://www.tvoost.be/nieuws/n...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF